betrouwbaar thuiswerk

Wil je vanuit huis geld verdienen met inpakwerk? Inpakwerk is erg populair. Je hebt er geen opleiding voor nodig en vrijwel iedereen is in staat om producten te sorteren en in te pakken.

Inpakwerk wordt vaak in één adem genoemd met productiewerk en sorteerwerk. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de volgende werkzaamheden:

  • Snoep inpakken
  • Verpakken van relatiegeschenken
  • Samenstellen van kleine cadeaupakketten
  • Enveloppen vouwen

Inpakwerk vinden

Helaas is inpakwerk erg moeilijk te krijgen. Bij inpakwerk word je vaak per stuk betaald en wanneer je dat omrekent in een uurloon dan verdient het ook nog eens erg slecht (hooguit 3-5 euro per uur). Toch kan dit voor sommigen altijd nog beter dan niks zijn. Zeker als je daarnaast de vrijheid krijgt in het indelen van je eigen tijd. Bijvoorbeeld wanneer de kinderen op bed liggen of wanneer je tussen andere werkzaamheden door even je handen vrij hebt.

Geld verdienen of betalen

Wanneer je besloten hebt om te kiezen voor inpakwerk dan is het belangrijk dat je goed oplet wanneer je een interessant aanbod ziet. Er zijn veel nepvacatures op het internet te vinden waarbij je gelokt wordt met een interessante advertentie en een prima verdienste. Helaas dien je wel eerst inschrijfkosten te betalen, een cursus te volgen of op een andere manier geld af te staan.

Dit klopt niet! Inpakwerk is ongeschoold werk, hier zijn geen toetsen of examens voor nodig. Wanneer het werk een bepaalde instructie vereist dan wordt dit door de werkgever zelf betaald. Wanneer je eerst moet betalen om aan werk te komen dan zouden alle alarmbellen moeten gaan rinkelen.

Groot risico

Sommige mensen zijn toch bereid om geld te betalen om aan thuiswerk te komen, want “dat geld heb ik toch zo terugverdiend na 1-2 dagen werken?”

Dat is nou precies wat dergelijke aanbieders jou graag willen laten geloven. Helaas hebben we diverse klachten ontvangen van mensen die geld betaald hebben voor inpakwerk en zich daarna opgelicht voelden. Dit is wat er meestal misgaat na betaling:

  • De interessante vacature blijkt plots vervuld te zijn en er komt ook niet meer iets vergelijkbaars
  • De vacature blijkt niet beschikbaar in jouw regio
  • Je dient naast het inschrijfgeld ook eerst een dure cursus te volgen
  • Je hoort helemaal niks meer van de aanbieder

Je kunt er over het algemeen wel van uitgaan dat er maar één persoon is die beter wordt van deze handel en dat is de zogenaamde aanbieder zelf.

Is er dan wel inpakwerk?

Je zou na bovenstaande kunnen concluderen om maar helemaal af te zien van inpakwerk. Het is inderdaad lastig te vinden, maar wanneer je echt vastberaden bent om inpakwerk te vinden dan zul je het wellicht uiteindelijk tegenkomen. Hoe?

Vertel aan iedereen dat je op zoek bent naar inpakwerk. De meeste van dit soort baantjes wordt via-via verkregen.

Wil je direct aan de slag? Overweeg dan eens om geld te verdienen met het invullen van korte vragenlijsten. Soms krijg je daar ook gratis testproducten bij die je mag houden. Zie de vacature Test producten en verdien geld.

Lees ook onze tips voor het vinden van betrouwbaar thuiswerk.