Van alle vormen van thuiswerken zijn inpakwerk, productiewerk (zoals stickeren of balpenmontage) en het uittypen van teksten het meest gewild. Helaas is de vraag naar dit soort thuiswerk groter dan het aanbod aan vacatures.

Toch zijn er een aantal websites actief die doen alsof zij een overvloed hebben aan deze populaire vacatures. Ze maken je enthousiast met lange lijsten vol leuke vacatures. Helaas kun je niet direct reageren, maar moet je eerst een account aanmaken.

Heb je eenmaal een account aangemaakt, dan blijkt dat je eerst nog abonnementsgeld dient te betalen om de contactgegevens in te zien. Gelukkig haken hier al veel mensen af. Maar de enkeling die wel doorzet en het geld overmaakt komt bedrogen uit. Die leuke vacatures blijken ineens allemaal vervuld te zijn. Wat er overblijft zijn minder interessante vacatures (telefonische verkoop, etc.) die je ook elders gratis had kunnen vinden. En je geld ben je kwijt.

Betaal geen geld!

oplichting

Wanneer je geld dient te betalen om aan werk te komen dan klopt er iets niet. De enige die daar beter van wordt is de beheerder van de website zelf.

Methoden die worden ingezet om jou over te halen om geld te betalen:

  • Zogenaamde speciale vacaturegidsen met daarin vacatures die nergens anders te vinden zouden zijn
  • Speciale sollicitatiecursussen waardoor je meer kans op een thuiswerkbaan zou krijgen

Bedrijven die op zoek zijn naar thuiswerkers zijn gewoon gratis op internet te vinden. Zij verstoppen zich niet achter allerlei obstakels zoals betaalde abonnementen of gidsen.

Kortom: betaal geen geld om aan thuiswerk te komen, je wilt immers geld verdienen!

Je betaalt toch ook geen geld aan een uitzendbureau om een baan te krijgen?

Een rayon kopen

Via slimme verkooppraatjes (vaak in de vorm van een video) word je enthousiast gemaakt voor een product dat een gat in de markt lijkt. De verdiensten worden erg rooskleurig voorgespiegeld (meer dan fulltime verdienen met parttime werken) en het enige wat je hoeft te doen is een rayon te kopen, zodat je meteen kunt beginnen met verdienen. En of je snel wilt beslissen, want er zijn nog maar een paar plaatsen vrij.

Trap er niet in. De kleine lettertjes die je gaat ondertekenen zeggen namelijk heel wat anders dan in de vrolijke video’s wordt verteld. Het is hard werken, zonder gegarandeerde inkomsten. Je klanten dien je zelf te regelen (in tegenstelling tot wat er in de video’s beweerd wordt).

Ook zijn deze producten zijn niet uniek en wanneer je kiest voor een andere leverancier dan mag je gewoon lekker zelf bepalen waar jij je producten verkoopt: in jouw regio, geheel België of wereldwijd – zònder dat je maandelijks een flink bedrag kwijt bent aan een door de franchisegever vastgesteld rayon. En zonder dat je vastzit aan allerlei voorwaarden.

E-mails verwerken

Ze circuleren al jaren en soms zie je ze weer met bakken tegelijk voorbij komen op gratis advertentiesites: vacatures waarbij je € 25,- per verwerkte e-mail kunt verdienen. Dit klinkt erg aantrekkelijk, maar om dit werk te kunnen doen moet je eerst een startpakket kopen. Dit startpakket is gewoon een handleiding om precies hetzelfde te doen: namelijk andere mensen zoeken die dit “startpakket” ook weer van jou willen kopen. Dit is natuurlijk geen echt thuiswerk, maar het verkopen van gebakken lucht en dat is strafbaar.

Complete webshop voor slechts € 1,-

Het klinkt te mooi om waar te zijn (en dat is het ook). Een complete webshop waarmee jij bakken met geld kunt verdienen. Eerst wordt je verteld dat deze webshop gratis is, daarna blijkt dat hij slechts € 1,- kost.

Op het moment dat je dit bedrag betaalt dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden waarin staat dat je een maandelijks abonnement aangaat voor enkele tientjes per maand. Let dus altijd goed op!

Snel geld verdienen

hangmat

Wie wil dat nou niet? Je baan opzeggen en voor de rest van je leven vakantie vieren en vanuit je luie hangmat af en toe even je bankrekening checken. Een droom voor veel mensen die momenteel erg krap of zelfs in de schulden zitten. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, echt waar, als je sommige internetondernemers slimme verkopers mag geloven. Ze vragen alleen wel een behoorlijk geldbedrag in ruil voor hun “speciale geheime informatie”.

Niet doen! Tuurlijk kun je geld verdienen met internet, maar daar zul je toch echt hard voor moeten werken. Er is geen “speciale softwareformule”, “cashmachine” of andere “strikt geheime supermethode” waardoor jij binnen een maand schatrijk bent.

Wanneer jij geld moet betalen om geld te kunnen verdienen dan kun je ervan uitgaan dat hier maar één persoon is die geld verdient en dat is de verkoper.

Binaire opties

Handelen in opties is gewoon puur gokken. Ja je hebt kans op winst, maar de kans om al je geld te verliezen is minstens zo groot. Trap alsjeblieft niet in geheime methodes die gegarandeerd veel geld gaan opleveren. Degene die jou deze methode verkoopt verdient daar zelf geld aan. Lees ook de waarschuwing van de FSMA. Gokken met opties moet je alleen doen met geld dat je over hebt!

Klachten melden

Voel je je gedupeerd door een aanbieder van thuiswerk? Deel dan hieronder je ervaring!

1 Comment

  1. Ik had me ingeschreven voor thuis werk in pakken van flyers ik moest 250 euro betalen n 700 euro voor een werkverklaring . Ik ben opgelicht . Ik wil heeel graag naast mijn werk thuiswerk doen inpakken maar ik wil het ook echt doen . Als u me kan helpen ik zou blij zijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*