Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Over geld verdienen met bloggen bestaan nogal wat misverstanden. Zo denken veel mensen dat enkel jonge meisjes geld verdienen met bloggen, door het showen van kleding en make-up.

Maar feit is dat steeds meer mensen (ook mannen en ouderen) ontdekken dat je met behulp van een blog een mooi inkomen online kunt verdienen. In Amerika is deze manier van online geld verdienen erg populair. Veel moeders daar verdienen een riant inkomen vanuis huis met bloggen, waarbij ze tegelijkertijd thuis kunnen blijven voor de kinderen.

Ook in Europa is bloggen enorm in opkomst. Bloggen kan zelfs behoorlijk anoniem, als je dat wilt. Je hoeft helemaal geen foto van jezelf te plaatsen als je dat niet wilt. En je kunt zelfs onder een schuilnaam bloggen.

En het mooie is dat je dit inkomen vanuit huis kunt verdienen. Of vanuit je tuin. Overal waar je maar een internetverbinding hebt kun je werken aan je blog. Je bepaalt zelf wanneer je werkt en hoeveel je werkt.

Even wat fabels over bloggen

Naast het feit dat bloggen niet alleen voor jonge, knappe meisjes is weggelegd, vind je hier nog wat meer veelgehoorde fabels over bloggen.

“Je moet honderdduizenden bezoekers per maand trekken om goed geld te kunnen verdienen met bloggen”
Niet waar, ook met een paar honderd bezoekers per dag kun je een mooi inkomen opbouwen.

Je moet keihard werken en meerdere malen per week wat nieuws op je blog plaatsen
Niet waar, zodra jij flink wat stukjes voor je site geschreven hebt, valt er genoeg voor je bezoekers te lezen.

Het is technisch, ik ben onhandig met computers dus ik kan dat niet
Vroeger was het beginnen van een eigen website een stuk moeilijker en moest je wel wat technische kennis hebben. Tegenwoordig heb je met een paar klikken je blog in elkaar gezet. En het plaatsen van stukjes op je blog is net zo makkelijk als het versturen van een e-mail.

Ik kan niet schrijven
Bloggen is iets dat je leert door te doen. Mensen zijn niet geïnteresseerd in je taalfouten, maar in wat je te zeggen hebt. Als praten je makkelijker afgaat dan schrijven, dan kun je je teksten ook eerst inspreken in een voice recorder-app op je smartphone. En tegenwoordig worden de meeste taalfoutjes automatisch onderstreept of zelfs verbeterd tijdens het typen. Handig!

Ik ben te laat
Ja, als je in 2008 was begonnen met bloggen dan had je nu inderdaad een prachtig groot blog gehad. Een mooi Chinees gezegde gaat als volgt:

“Het beste moment om een boom te planten is 10 jaar geleden. Het één na beste moment is nu.” – Confucius

Als jij nu een eigen blog start dan kun je daar over een jaar al de vruchten van plukken. En er is geen makkelijkere tijd dan nu om een blog te starten. Je kunt binnen een uur je blog online hebben en starten met schrijven.

Waarover bloggen?

De meeste blogs die goed geld verdienen gaan over 1 specifiek onderwerp. Het zijn een soort online tijdschriften, vol met stukjes tekst die verschillende subonderwerpen behandelen. Vond je het vroeger leuk om werkstukken te maken, dan zul je het maken van een blog zeker leuk vinden!

Kies een onderwerp voor je blog waar je een passie voor voelt. Iets waarover je maar niet uitgepraat raakt. Een gespreksonderwerp waarvoor men jou ’s nachts wakker kan maken.

Als je zo’n onderwerp kiest gaat het schrijven je heel gemakkelijk af en vul je binnen de kortste keren je blog met interessante stukjes tekst voor je bezoekers.

Geld verdienen

Denk na over een leuke indeling van je blog. Zodra je wat teksten erop hebt gezet kun je advertenties aan je website toevoegen.

Om advertenties op je website te zetten kun je je aanmelden bij een of meer van de volgende netwerken:

  • Daisycon – heel veel verschillende soorten campagnes
  • PayPro – ebooks en online cursussen
  • VPScash – voor 18+ sites (hoge verdiensten, maar het onderwerp moet je wel liggen)

Wanneer jouw bezoekers iets aanschaffen via jouw link dan ontvang jij een vergoeding! Het mooie is dat dit allemaal automatisch wordt bijgehouden. Dus zodra je blog eenmaal staat verdien je ook geld op de momenten dat je niet aan het werk bent met je website.

Je kunt je inkomsten 24 uur per dag checken. De opbrengsten van deze advertenties worden maandelijks aan je overgemaakt.

Meer verdienen

Zodra je blog meer bezoekers krijgt ga je meer verdienen. Vanaf dat moment kan het ook lonen om een eigen product te gaan verkopen, bijvoorbeeld een ebook of een zelfgemaakte videoserie. Bij het eerder genoemde PayPro kun je zelf je eigen producten verkopen.

Aan de slag

Als je vorig jaar een blog was gestart, dan zou je nu maandelijks een mooi inkomen verdienen. Wil jij volgend jaar terugkijken op een jaar waarin je stap voor stap je eigen maandinkomen hebt opgebouwd? Start dan nu met het opzetten van je eigen website!

Wil je graag wat meer begeleiding bij het starten en groeien van je eigen blog, zodat je vanuit huis geld kunt verdienen? Volg het stappenplan van Schrijf & Verdien voor elke maand extra geld op je rekening.

Meer informatie over de cursus


 

Zoek je ander thuiswerk?

Bekijk het overzicht van alle openstaande thuiswerk vacatures: